رستوران کاندوئیت

نوشته شده توسط مریم نیری

در طرح رستوران کاندوئیت (Conduit) شبکه ای از لوله های آب بر دیوار و سقف به کار گرفته می شود تا فضای رستورانی که، طراحش امید به تبدیل آن به رستورانی مدرن و در خور توجه منتقدین باشد را بیافریند.

تلاشی که سایتوویتس، تسه و ویندر، در ابتدا برای احداث پوششی کاذب برای شبکه های لوله های عبور برق و خطوط تاسیسات انجام دادند، آن ها را متقاعد کرد که این ایده راه به جایی نخواهد برد. به گفته سایتوویتس: "استفاده از سقف کاذب در چنین فضای کوتاهی مانند خال بزرگی است روی بینی بزرگ. در فضایی به ارتفاع تنها 2.8 متر، استفاده از سقف کاذب آویز که ارتفاع را از این نیز کوتاهتر می کند، بسیار آزار دهنده خواهد بود." وی به زودی دریافت که راه حل این مشکل در خود مسئله مستتر است و به جای اصرار بر مخفی کردن عناصر تاسیساتی، بر نمایش آنها تاکید ورزید.

 

این رستوران با عرصه ای برابر 345 مترمربع و ظرفیت 88 نفر که طبقه همکف از ساختمانی در قلب منطقه "میسشن" سان فرانسیسکو، ایالات متحده آمریکا را اشغال کرده است؛ از آثار موفق "استنلی ساتویتس" است که مفتخر به دریافت دو جایزه بین المللی "اف.ایکس" و جایزه طراحی داخلی "مریت" در سال 2009 شده است.

ترفند طراح برای حل معضل تاسیسات علی رغم سقف کوتاه آن، به کارگیری نظامی از لوله های گالوانیزه است که با رنگ های مسی و استیل رنگ آمیزی شده اند. این ردیف های لوله نه تنها بر روی سقف بلکه بر روی دیوارها و حتی جداره میز بار حرکت کرده است. ساتویتس (Saitowits) که زاده ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی است، مدرس معماری دانشگاه برکلی کالیفرنیا است، جایی که مدرک تکمیلی خود را نیز از آنجا دریافت کرده است.

مشاهده 2407 مرتبه

گالری تصاویر (برای مشاهده لطفا عضو شوید)

{gallery}969{/gallery}
برای ارسال نظر ثبت نام نمایید