رستوران گردان وات هپنز ون

"چه می شود اگر شما هم در خاطره ای از یک تجربه کوتاه  سهیم باشید و چه می شود اگر رستورانی در یکی از پر رفت و آمدترین شهرهای دنیا، بنا شود و هر سی روز طرح ها، نقش ها، رنگ ها، صداها و حتی مزه ها در آن تغییر کند."

این سطور بخشی از یادداشت های معمار هلندی "الی کنوس دی ووس"موسس گروه معماری متریک (Metrics Design) است که درباره ی یکی از آثارش، یعنی رستوران گردان نیویورک (what happens when) نوشته است. این رویه در این رستوران آمریکایی و به مدت نه ماه و هر بار با برخوردی متفاوت و رویکردی خلاقانه به منظور خلق تجربیاتی نو و تحول در فضای رستوران ها تکرار می شود.

طرح این ایده حاصل همکاری سرآشپز این رستوران با گروه طراحی است. با در نظر گرفتن بودجه و زمان محدود برای هر بار تغییر، طرح می بایست تحقق پذیر و به خلق فضایی با تاثیری آنی و در عین حال نمایشی با ماهیت ناپایدار و متغیر فضای رستوران اشاره کند. ایده کلان همه طرح ها همسان سازی فرآیند طرح و فرآیند ساخت است به طوری که حتی نقشه ها هم با مقیاس یک به یک بر روی دیوار و سقف و کف ترسیم شده اند و با هر طرح، خطوط سفید نه تنها از فرآیند طراحی رمزگشایی می کند، حال آنکه به ثبت آن ها بر روی دیوارها کمک می کند.

گروه طراحی کار را با این فرض که می بایست تعداد نه رستوران را جداگانه و هر یک را با ماهیت مستقل و تجربیاتی متفاوت طراحی کنند، آغاز کردند. لازم به ذکر است که تاکنون پنج طرح اولیه اجرا و بهره برداری شده اند.

ایده طرح اول به کارگرفتن ترکیبی سیاه و سفید با احجام و المان هایی ساختارشکنانه است.

ایده طرح دوم استفاده از المان هایی با اندازه هایی خارج از مقیاس و سیالیت آن بر روی سقف است.

ایده طرح سوم بازآفرینی خاطرات مجالس و مراسم قرن 19 میلادی است.

ایده طرح چهارم پوشش سقف توسط پارچه های رنگین، الهامی از موسیقی جاز است.

ایده طرح پنجم بازآفرینی خاطرات جاده ابریشم و حاوی طرح هایی از چین تا ترکیه است.

گالری تصاویر (برای نمایش لطفا عضو شوید)

{gallery}455{/gallery}

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
0 Characters
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما