ویلا روان کلارآباد

بازسازی خانه های ویلایی به خصوص ویلاهای شمال ایران، امروزه بسیار پر طرفدار شده. ویلای روان کلارآباد یکی از همین ویلاهای احیا شده است.

ویلا روان (پاک) واقع در کلارآباد، استان مازندران، کناره دریای خزر، ویلایی است که به گفته ی معمار آن، بابک آبنار، کلاژی است از خواسته های کارفرمای آن و مطابق با زبان غالب ساختمان، بدین گونه که پروژه تماما در اختیار کاربران باشد نه صرفا اجرای یک طرح انتزاعی.

در سال 2016 با مساحت 450 متر مربع و طراحی جالبش توانست نظر هر بیننده ای را به خود جلب کند. این پروژه که در یک ملک مسکونی خصوصی در یک شهرک خانوادگی واقع شده، توسط سه قطعه زمین مشابه احاطه شده است. علاوه بر طبیعت و منظره جذاب آن، طراحی داخلی آن که توسط علی روان پاک، طراحی شده، نیز از دیگر مواردی است که جای حرف بسیار دارد.

clarabad villa 15

طراحی و بازسازی ویلا روان کلارآباد به عنوان یک ساختمان رها شده، که خاطرات دوران کودکی و نوستالژی صاحبش را یدک می‌کشد؛ ویلایی خصوصی است که با توجه به خواسته کارفرما از تخریب بی برنامه نجات یافت تا برای یک خانواده در منطقه کلارآباد احیا شود. بنابراین شیوه بازسازی و نوسازی، که در تمام دنیا به جای تخریب در نظر گرفته می شود، مورد استفاده قرار گرفت که توسط کارفرما و سفرها و یافته های اینترنتی اش با آن آشنا شده بود، عنوان شد.

در طراحی و  بازسازی ویلا روان، طی فرآیند نازک کاری، بعضاً به عمد بعضی از سطوح به صورت ناتمام می باشند و از صاف شدن زیاد آن اجتناب شده است و می توان ردی از تماس سازندگان را در آن مشاهده نمود. دلیل اجرا به این شیوه ادغام سطوح جدید و قدیمی بتن برای حفظ هویت بنا است تا سطحی صاف و یکدست خلق شود.

clarabad villa 22

این ویلا دارای یک اسپای خانگی در اتاق خواب اصلی است که توسط مرزی شفاف از آن جدا شده است. لازم به ذکر است که در این ویلا به صورت ویژه و بیش تر خصوصی به طبیعت اهمیت داده و در پروژه لحاظ کرده اند. این فضا به یک باغ خصوصی گشوده می شود و پنجره ها به صورتی است که حس لمس عناصر طبیعی مانند نور، آب و طبیعت برای خلق مکانی آرامش بخش به خوبی حس می‌شود.

clarabad villa 19

ماهیت اساسی در روند طراحی ویلا روان، یک راه جایگزین موفق از ممارست ورزیدن در معماری بود. در این پروژه تصمیم گیری تا زمانی که ساخت و ساز انجام نشد به طور کامل گرفته نشد؛ این بدان معناست که طراحان به طور مداوم برای بررسی مجدد طراحی های خود، به ترسیمات خود بازگشته و در صورت لزوم از نو طراحی می کردند. نکته کلیدی حضور دائمی کارفرما در تمامی مراحل پروژه بود که سبب پیشروی مناسب پروژه ویلا روان می شد. به طور کلی طراحی این ویلا مبنی بر دو معیار اصلی بود : نخست به حداقل رساندن میزان تخریب و آسیب به بنا و معیار دیگر ، بازگرداندن حس و حال شمال ایران به فضای ویلا. بدین ترتیب ساختمان موجود از بستر گسترده زمین جدا شد که نتیجه درک معماری توسط سازندگان بود.

جهت گیری ساختمان ویلا روان از محور شمال به جنوب است که توسط یک مسیر حلقه‌ای نیمه اشکوب و مسیر پیاده معلقی است که نقش یک پل را بین فضای بیرونی و داخلی ایفا می کند، که از یک موقعیت متمرکز و خصوصی، قطع شده و یک بالکن با چشم اندازی به دریای خزر ارائه می دهد. این فضا به گونه ای مشابه فضای بومی کوتام است، که فضایی سایه دار بیرونی در فصل های گرم است.

در طراحی و بازسازی ویلا روان، تمامی فضاهای موجود از نو ساخته شد؛ مثلا یک آشپزخانه بزرگ جایگزین اتاق نشیمن شد، تا فعالیت‌های درون‌گرایانه اجتماعی را افزایش دهد. لذا این فضا اشتیاق کارفرما را به پخت و پز بیش تر کرده و از طرفی مهمانان اوقات بیش تری را به خوردن و صحبت کردن پشت کانتر آشپزخانه می گذرانند تا اتاق نشیمن. در ضمن سقف گنبدی بالای فضای تلویزیون، بنا به خواسته ی کارفرما شکل گرفت اما طراح پروژه از آن برای پخش و انتشار صدا بر خلاف خاصیت آکوستیک سقف های گنبدی بهره برد.

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
0 Characters
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما