استادیوم صخره ای

نوشته شده توسط زهرا صامتی

استادیوم صخره ای (Rock Stadium) در زمینی بیابانی با حدود 200 هزار مترمربع مساحت، توسط گروه معماران  MZ طراحی شد.

شناخت زبان قدرتمند سایت و توجه به آن، حالتی خاص به این استودیوم داده است. فرم این استودیوم شبیه یک کوه سنگی می باشد که از دل بیابان سر برآورده است. ادغام این فرم و چشم اندازهایی که به محیط پیرامونی دارد؛ مرزهایی کاملا طبیعی را رقم زده و اجازه می دهد تا بازدیدکنندگان در تعاملی مطلوب از این فضاها نهایت لذت را ببرند.

تعریف فضای اصلی استادیوم و فعالیت های مرتبط با آن، شبیه نمونه های باستانی آمفی تئاترها و معابد می باشد و بیشتر از همه اشاره به اولین آمفی تئاتر یونانی دارد که در زمینی شبیه به همین توپوگرافی ساخته شده بوده است و آن را به مجسمه ای باشکوه تبدیل کرده است.

ورودی بزرگ و باشکوه این استادیوم، بسیار شبیه به ورودی معبد آناهیتا می باشد. راهروهای تنگ و طولانی، مسیر رسیدن به پارکینگ، دهانه های پراکنده و نمای سنگی استادیوم و استفاده از مصالح محلی، بر شکوه آن افزوده و در ضمن این رویکرد خاص پروژه در عین استتار در زمین، به پایداری بنا اضافه کرده است.

استادیوم صخره ای با این طراحی ساده و بی نظیرش همچون جواهری باشکوه در بیابانهای شهر العین، امارات متحده عربی (Al Ain, United Arab Emirates)، همچون چراغی در شب عمل می کند و به مثابه یک نشانه می باشد. گفتنی است؛ این استادیوم برنده جایزه "Retail and Leisure Award" سال 2012 و به عنوان بهترین ساختمان سال 2012 امارات انتخاب شد.

مشاهده 2139 مرتبه

گالری تصاویر (برای مشاهده لطفا عضو شوید)

{gallery}628{/gallery}
برای ارسال نظر ثبت نام نمایید